Thursday, December 4, 2008

σκέψεις που κάνει κανείς όταν νομίζει πως μεγάλωσε

όταν βγήκε το playstation 3 πήγα στο πατρικό μου και βρήκα το παλιό μου καλό Atari.

Δεν ήταν νοσταλγία ,ή αντίδραση. Ήταν μια τίμια κίνηση απέναντι στο χρόνο που περνά και τα αλέθει όλα. Δεν έπαιζε πια. Αλλά δεν είχε σημασία.

Θυμήθηκα εποχές που το gameboy ήταν το gadget της εποχής, θυμάμαι να παίζουμε χαρτάκια με μηχανές στις εκδρομές, εποχές στο λεωφορείο με στραβωμένο εισπράκτορα να σε βρίζει που δεν έχεις ψιλά, walkman με ραδιόφωνο, κασέτες με αφιερώσεις, κασέτες κλεμμένες από τη φιλοσοφική, κασέτες και κασέτες, κασετόφωνα που γράφανε σε διπλή ταχύτητα, εφτάιντσα, πόσα λεφτά ξοδέψαμε ρε πούστη μου σ’ αυτά, τα παλιά τα κάμελ θεέ μου, την σερβιτόρα από το Αζάπικο, το κωλομάγαζο που πηγαίναμε όταν κάναμε κοπάνες, θεούλη μου, τι βυζάρες, τις γκέτες ενός φίλου που της είχε πάρει ο αδερφός του από το εξωτερικό και τις φόρεσε ολόκληρο το ντεπώ, μπουφάν φλάι ανάποδο, τα zitannes, τις Τρύπες, καμένες φωτογραφίες από πενταήμερη, την μόνιμη αποτυχημένη προσπάθεια να αφήσω μαλλί κάτω από το αυτί ,το πρώτο μου τσιγάρο με τον Τ. , prince ήταν, γάμησέ τα ο λαιμός, τις αποβολές και τις καταλήψεις, τα καλοκαίρια που είχαμε ακόμη καθαρές τις συνειδήσεις, ποδήλατα με 18 ταχύτητες, μόνο ένας είχε με 24 αλλά ήταν πλουσιοπαιδο και μαλάκας και δεν το έδινε σε κανέναν το ποδήλατο , τον καμπαμαρού και τις υπόλοιπες βλακείες που βλέπαμε, τον θάνατο του Κομπέιν, το πρώτο άνοιγμα μπύρας με αναπτήρα, με κουτάλι, με πιρούνι, με δόντι και με ό,τι σου έρχεται στο μυαλό, την πρώτη μακαρονάδα που έφτιαξα μόνος μου και ήταν κάτι ανάμεσα σε πλαστελίνη και μπετόν ,τον σταθμό Ουτοπία, έναν Αγέλαδο και την Αθηνά από το αναγνωστήριο.

Κωστής Αργυριάδης

6 comments:

supportyourlocalpoets said...

Σαταν εγώ ακόμη προσπαθώ να βάλω μπρος το γαμημένο το ατάρι...χε..


και προφανώς θα πάμε σε ένα πάρκο μαζί για χαρτάκια

και τσίπουρο

και ετοιμάσε την ήττα σου...

Satan_My_Lord said...

πλέον στην ηλικία που βρίσκομαι χαρτάκια παίζω μόνο στην παραλία, αλλά αφου θες πάρκο δεν εχω αντίρρηση να σε ξεφτιλίσω εκεί..

Anonymous said...

Remalia afiste tis proklhseis...Stis bilies sas kanw koskino kai tous 2 mazi...

Panos D.

Satan_My_Lord said...
This comment has been removed by the author.
Satan_My_Lord said...

το πιστεύεις πως μπίλιες δεν εχω παίξει ποτέ....θυμάμαι οτι μάζευα αλλά τις είχα για να τις πετάω στον αδερφό μου(μην τον πετάξω πέτρες και τον ανοίξω κάνα κεφάλι)

Anonymous said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色